Fontos kiegészítő az üzemanyag töltőpisztoly

Üzemanyag töltőpisztoly

A gazdaság igen gyorsan összeroppanna, ha nem állna rendelkezésre megfelelő mennyiségű hajtóanyag a járművek részére. Nem csak a személyszállításban, hanem a termékek fuvarozásában is fontos szerepet töltenek be a kőolajszármazékok. Az állandó biztosítás érdekében nem meglepő, hogy egyes cégek mobil benzinkút telepítés révén gondoskodnak a kellő mennyiségről és minőségről. Ez költségmegtakarítás szempontjából is jó befektetés, hiszen ilyen módon kiküszöbölhetőek a nagyobb vállalatok közötti árrések, amik esetenként igen jelentősek lehetnek.

A mobil benzinkút telepítés azonban kellő figyelemmel kell történjen. Amennyiben megvan hozzá az alkalmas terület, még nem árt bizonyos biztonsági rendszereket, akár tankoló automatákat beállítani a korlátozható és nyomon követhető üzemanyag-szolgáltatás érdekében, ezzel elejét véve az esetleges visszaéléseknek. A megfontolt mobil benzinkút telepítés további előnye, hogy a teljes rendszer szükség esetén gyorsan felszámolható és szállítható. Vegyünk azonban egy olyan helyzetet, amikor nem számolunk azzal, hogy cégünk továbbáll, és kimondottan a közüzemi ellátásra fektetjük a hangsúlyt.

Sok olyan tényező van, amit már az elején érdemes biztosra meghatározni. Az üzemanyag töltőpisztoly típusa is ilyen. Gondolhatnánk, hogy ezt majd ráérünk a legutolsó pillanatban beszerezni, de ha egy konkrét költségvetés-tervezetet készítünk elő, akkor nem hagyható ki abból ez sem. Az üzemanyag töltőpisztoly méretét, formáját és működését tekintve is eltérő lehet. Érdemes annak függvényében kiválasztanunk, hogy pontosan milyen autókat szeretnénk kiszolgálni vele.

Ha, mondjuk, célközönség a jelentős üzemanyagtartállyal rendelkező, buszok, kamionok kiszolgálása, úgy az üzemanyag töltőpisztoly csöve legyen vastagabb, hogy egységnyi idő alatt több folyadék áramoljon át rajta. Továbbá az sem hátrány, ha automatára állítható, mert így nem kell folyamatosan kézzel tartani, amíg akár több 100 liter gázolaj megy át rajta. Összefoglalva tehát az üzemanyag töltőpisztoly okos beszerzése is fontos része a teljes állomás felépítésének.