A napelemes rendszerrel csak jól járhatunk

Szponzorált tartalom

https://napelempalyazatok.hu/

https://napelempalyazatok.hu/

Nagyon sokat gondolkodtunk azon, hogy napelemes rendszert telepítsünk. Egyrészt azért, mert szerettünk volna megszabadulni a folyamatosan növekvő villanyszámlától, másrészt úgy véltük, hogy ha 5-10 éven belül el is adjuk a házunkat, az értékét növeli egy ilyen napelemes rendszer. És igazunk is lett mindkét szempontból.

A https://napelempalyazatok.hu/ volt az a hely, ahol elkezdtük a keresgélést, utána olvastunk a pályázati lehetőségeknek, felkészültünk a témából, elsősorban azért, mert nagyon érdekelt bennünket ez a téma. Így értelemszerűen, amikor elhatároztuk, hogy belevágunk, a napelempalyazatok.hu volt az a hely, ahol elindult a folyamat. Egy egyszerű űrlap kitöltésével, ami a helyszíni felmérésről szól, ami egyébként ingyenes. Hogy miért is van erre szükség?

Azért, mert ilyenkor profi szakember nézi meg, hogy milyenek a feltételek. Hogy milyen az ingatlan fekvése, a tető dőlésszöge, a tetőszerkezet állapota, a tető tájolása, a fűtési rendszer, a nyílászárók állapota, a szigetelés és így tovább. Sok felmérnivaló van és a napelempalyazatok.hu kivitelező partnerei mind alapos munkát végeznek. A felmérés során azt is megnézik, hogy nincs-e valamit, ami esetleg árnyékolhatja a tető, mint például egy szomszédos épület vagy egy nagy fa. Ilyenkor ugyanis csökken a napelemek teljesítménye. Akkor sem kell elkeserednünk, ha a tető nem alkalmas arra, hogy napelemeket szereljenek rá, mert lehetséges, hogy egy melléképület vagy egy garázs tető viszont alkalmas lesz. Sőt, ha elég nagy a telek területe, akkor akár lábon álló napelemek is telepíthetők. Nekünk a tető tökéletes volt, aminek nagyon örültünk.

A https://napelempalyazatok.hu/ arra is felhívta a figyelmünket, hogy nézzük meg, hogy milyen energiaköltségeink vannak és ezt javaslom én is mindenkinek már a tervezés fázisában. Egész egyszerűen nézzük meg, hogy egy évben mennyi elektromos energiát fogyasztunk. Persze ilyenkor vegyük figyelembe a változó tényezőket is, tehát ha mondjuk egy adott évben nem nagyon kellett használni a klímát, mert enyhe nyár volt, akkor azért számoljunk rá, mert nem biztos, hogy mindig enyhe idő lesz. Ugyanígy azt is, ha a jövőben bármilyen olyan dolgot veszünk, ami elektromos energiával működik. Például ilyen az elektromos autó töltő, vagy egy elektromos infraszauna. A jövőt tehát már most kezdjük el tervezni. Ez azért fontos, mert a napelemes rendszer mérete meghatározza természetesen azt, hogy mennyibe is fog nekünk kerülni ez az egész. Ha alulméretezett a rendszer, lehet, hogy alacsony a bekerülési költsége, de nem fogja előállítani a szükséges elektromos energiát, így nem felejthetjük el a villanyszámlát. Ha alulméretezett a rendszer, van lehetőség újabb és újabb napelemek beépítésére, ennek azonban van egy határa. A határ pedig maga az inverter teljesítménye. Az inverter az a berendezés, ami a napelemek által előállított egyenáramot átalakítja a háztartásunk számára használható váltóárammá. A túlméretezett rendszerrel pedig az a baj, hogy megnőnek a kezdeti költségek és túl sok áramot termelünk, így a megtérülési idő megnő. Igaz ugyan, hogy a szolgáltató a felesleges áramot megvásárolja, de itt fillérekről beszélünk.

Ebből is látszik, hogy mi mindenre oda kell figyelni, és jó, ha van egy profi szakértőkből álló csapat, akikre a kezdetektől az utolsó lépésig lehet számítani. Ez pedig a https://napelempalyazatok.hu/. Mi őket választottuk és egyáltalán nem bántuk meg. A napelemes rendszer jól vizsgázott, és örülünk annak, hogy megszabadultunk a számláktól és nem mellesleg annak is, hogy most már környezetbarát módon állítjuk elő magunknak a szükséges elektromos áramot.