A kft alapítás költségei miatt nem kell aggódni egy kezdő vállalkozónak

Szponzorált tartalom

kft alapítás költségei

kft alapítás költségei

Hogy miért? Hát leginkább azért, mert a kft alapítás költségei egyáltalán nem magasak egy vállalkozás átlagos gazdasági élete szempontjából. Úgy tudom, régebben komoly illetéket kellett befizetni a cégbíróságra az alapítás kapcsán, de manapság ez már nem így működik. Tehát, aki csak szeretne ilyen típusú vállalkozást indítani, annak adott a lehetőség – meglehetősen baráti keretek között. A szekhelypartner.hu pedig a papírügyek szakszerű elintézésében tud segítséget nyújtani.

A kft alapítás költségei között olyan tételek szerepelnek, amelyek nem hiszem, hogy bárkit is megterhelnének, aki egyébként komolyan gondolkozik ebben a vállalkozás elindításában. Hiszen eleve akkor indulhat el egy kft, hogyha megvan a megfelelő mértékű törzstőke – ez a legtöbb esetben 3 millió forintot jelent. Érthető, hiszen valamiből finanszírozni kell az elindulást, az első heteket, hónapokat, amikor esetleg még nem jön munka, de fizetendő adók és járulékok vannak. Aki ezzel az összeggel rendelkezik valamilyen formában, annak a cégalapításra fizetendő tizenezer forintok nem fognak problémát okozni.

A szekhelypartner.hu-nál a kft alapítás költségei teljességgel megismerhetők a weboldalon már a cégalapítás előtt. Egyszerű a képlet: ha valaki budapesti székhellyel szeretné megalapítani a céget, akkor a 6+1 hónapos székhelyszolgáltatással együtt 29 900 Ft + ÁFA díjat kell fizetnie. Ha viszont valamiért fontos az iparűzési adómentesség, akkor az újlengyeli székhelyet kell kérni, amely 39 900 Ft + ÁFA. A kft alapítása a szolgáltató ügyvédjével történik mindkét esetben, tehát ez már magában foglalja az alapítás ügyvédi költségeit. Emellett persze felmerülhetnek még egyéb illetékek és díjak, de ezeknek mértéke csekély, ritka esetben lehet kiugró – de erre még az alapítás előtt fény derül a szakértők által.

A kft alapítás költségei után, akiben még marad kérdés, az egy részletes kérdőívet talál, vagy nevezhetjük gyakori kérdések felületnek is a weboldalon. Itt aztán minden van, ami csak felmerülhet egy kezdő vállalkozás kapcsán. Például, hogy honnan tudhatja azt egy vállalkozó, hogy a tevékenysége engedélyköteles-e, vagy csak bejelentéshez kötött? Vagy hogy mondjuk a már emlegetett törzstőkének milyen formában kell megjelenni a vállalkozás pénzügyeiben, egyáltalán meg kell-e jelennie bármilyen módon? A válasz egyébként mindkét kérdésre egyszerű, de nyilván teljesen jogosan merül fel mindenkiben, aki korábban nem foglalkozott ilyesmivel.

Hasonlóan lényeges pont, hogy milyen feladatok vannak a vállalkozás bejegyzését követően. Ugyanis itt is szoros határidőket kell tartani. Lejelentési kötelezettsége van a kezdő vállalkozásnak a NAV felé, aztán bankszámlát is kell nyitni és régebben még ennél is több teendő volt, de ma már sok dolog intézhető otthonról. A lényeg, hogyha ezekkel a kötelezettségekkel valaki képben van, akkor semmi félnivalója nincs, tudni fogja tartani a határidőket. Hogyha valaki részletesen átnézi a szekhelypartner.hu oldalát, ahol nem csak a kft alapítás költségei végett, de a többi kérdés ügyében is nyitott szemmel jár, akkor szerintem nem érheti meglepetés, vagy váratlanul felmerülő költség, teendő. A vállalkozás elindítása sokkal egyszerűbb szakértő segítséggel, ezért érdemes egy garantáltan megbízható partnert választani erre a célra.