A pajzsmirigy panaszokra érdemes odafigyelni

Szponzorált tartalom

Gyógynövényekkel a pajzsmirigy problémák ellen

Tömegét tekintve 20-40 gramm között mozog. A pajzsmirigy serdülőkorra fejlődik ki teljesen. Érdemes megemlíteni, hogy a nőké jóval nagyobb a férfiakénál.

A szerv két fontos hormont termel, ami nem más, mint a tiroxin és a tironin. Amíg T4 négy jódatomot, addig a T3 három jódatomot magába foglaló tirozin alapú aminosav részt termel. Ahhoz, hogy jól működjön a hormonháztartás fontos a szükséges vitaminokat bevinni a szervezetbe.

A pajzsmirigy esetében a jódot kell pótolni. Ezt nap mint nap meg kell tenni az ételek fogyasztása során, de az étrend kiegészítők szedésével is lehet pótolni. Alulműködés esetén az elhízás, a hajhullás, a bőrszárazság, a depresszió, a testszőrzet elveszítése, illetve a szellemi és a fizikai lelassulás figyelhető meg.

Ezzel ellentétben, a szerv túlműködése során tapasztalható a vérnyomás emelkedés, a szapora szívműködés, a hajritkulás, a köröm és a bőrproblémák jelenléte. Ilyenkor a pajzsmirigy megnagyobbodik, szóval ez a változás tapintással is észrevehető. Mindkét esetben orvoshoz kell fordulni!